Virksomhedens historie
 

Sådan begyndte det.

Meget ville i dag have været anderledes i Lem, hvis ikke en ung beslagsmed i slutningen af forrige århundrede havde slået sig ned i den vestjyske stationsby. For smed H.S. Hansen havde en veludviklet evne til at skabe aktivitet omkring sig. Dette var begyndelsen til en udvikling, der siden har gjort Lem til Danmarks største industriby – i forhold til indbyggertallet. Det var også her virksomheden LSi (Lem Stål-industri), som i dag er kendt under navnet Carl C A/S, opstod.

 Carl C 1908

Carl C. A/S blev stiftet i 1969, da Carl C. Jensen sammen med sin hustru, Elisabeth Øllgaard Jensen, lejede nogle lokaler i Lem. Egentlig gik han i gang uden at have færdige produkter at satse på, men med sin håndværksmæssige uddannelse inden for stålbranchen og efterfølgende uddannelse til maskinmester, havde han et godt øje for mulighederne i branchen. Virksomheden lagde derfor ud med at producere stålkonstruktioner for byggesektoren, og tilbød at løse specialopgaver for kraftværkerne.

Der er i årenes løb kommet mange sjove opfindelser ud af samarbejdet med kunderne. Fx en scooter, der kunne køre på højspændingsledningerne, og en undervandsbåd, som kunne spule højspændingskabler ned i havbunden, så fiskernes trawl ikke ødelagde dem. Desuden er der produceret specielle montagebroer, som gjorde det muligt at trække ledningsnettet over Lillebælt og Limfjorden.

 

Carl C 1

 

Carl C 2

I midten af 1970´erne steg behovet for gittermaster og paraboler som følge af den teknologiske udvikling, og faktisk var Carl C. en af de første i Europa, der udviklede parabolskærme til fællesantenneanlæg og telekommunikation. Kendskabet til virksomhedens ekspertise inden for gittermaster bredte sig som ringe i vandet. Det har medført store leverancer af vindmøllemaster til både USA, Indien, Kina og flere europæiske lande, så da behovet for master til mobiltelefoni opstod i begyndelsen af 90’erne, var Carl C. A/S derfor særdeles godt rustet til at levere til teleoperatørerne i hele Europa.

 

Carl C 3 Carl C 4

I 2006 overdragede Elisabeth og Carl virksomheden til sønnen Allan T. Jensen, der med en ingeniøruddannelse og 15 års erfaring i virksomheden, var klar til at drive virksomheden videre.

 

I dag produceres der stadig hovedsageligt gittermaster, hvoraf ca. halvdelen eksporteres.