SEND OS EN FORESPØRGSEL PÅ DIN NÆSTE MAST

 

Helikoptermontage af 19 m flagstangsmast ved Oslo

Carl C. har for en større norsk teleoperatør varetaget komplet levering og installation af en 19 m flagstangsmast ved Oslo. Masten er forberedt til 2 teleoperatører, og sender GSM og UMTS. Dette giver den meget efterspurgte mobildækning i indre Oslo fjord, som længe har været ønsket af beboerne i dalene og ikke mindst passagerne på færgerne, der sejler til/fra Oslo.


Masten skulle monteres på den mindre ø Drøbak, som ligger i Oslo fjorden, hvor kun en lille båd sejler ud og færdsel på øen kun er mulig til fods eller i bedste fald på cykel/ATV. Det betød, at montagepladsen blev på fastlandet i nærheden af Drøbak, og herefter blev flagstangsmasten fløjet ud med helikopter. Masten er via en ståladapter solidt funderet til et større betondæk, hvorpå det norske forsvar fra tidligere har en teknikbygning/ældre udkigspost. Inde i bygningen forefindes den nødvendige teknik for idriftsættelse af antennerne.

Projektet gik yderst vellykket og i henhold til tidsplan, og er et fint eksempel på, at Carl C. også løser opgaver, der er af lidt mere speciel karakter.